Prince2007 Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Witam- mam problem z oteksturowaniem średniowiecznego okna- nie wiem czy lepiej wymodelować czy jest sposób na ułozenie kamieni schemat takiego półkola nad oknem. Przesyłam To co chcę osiągnąć oraz to co mam narazie:
claude Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 To co chcesz osiągnąć (zdjęcie po prawej) to najlepiej w teksturze zrobić, jeśli i tak będziesz całość teksturował. Jeśli chesz wymodelować ładny łuczek to troszkę więcej podziałów równomiernie rozłożonych, jak sam widzisz to w środku wygląda kiepsko edge nie są równo rozłożone i jest ich mało. Powodzenia
Prince2007 Napisano 27 Marzec 2012 Autor Napisano 27 Marzec 2012 Dzięki za szybką odpowiedź! A teksturą w jaki sposób? UVW Unwrap i wtedy w PS?
claude Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Klasycznie unwarp i malowanie w PS - co będzie żmudną robortą. Najważniejsze aby ładnie siatkę rozłożyć. Ja ostatnio wspierałem się malowaniem wprost na obiekcie w Mudboxie. Całkiem nieźle sobie radzi.
Tores Napisano 30 Marzec 2012 Napisano 30 Marzec 2012 Narysuj łuk za pomocą linii. Nadaj jej modyfikator Sweep i ustaw parametry cegły. Włącz w nim Gen. Mapping Coords. dzięki czemu będzie on poprawnie zmapowany po krzywej. I to tyle.
Rekomendowane odpowiedzi