hektorteam Napisano 31 Marzec 2012 Share Napisano 31 Marzec 2012 Jestem przyzwyczajony do 3ds max i trochę ciężko mi jest się ogarnąć w Maya. Co prawda na dłuższą metę mógłbym sie przestawić na Maya, ale gbrakuje mi tej ilości pluginów co jest na 3ds Max. Chciałbym z tego powodu robić głównie w 3ds Max jednak niektórych funkcji Maya brakuje mi w Maksie. Czy jest możliwość wyexportować animacje, efekty itp. z Maya do 3ds Max? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 4 Kwiecień 2012 Share Napisano 4 Kwiecień 2012 .......Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hektorteam Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2012 W jakim formacie? Mógłbyś napisać jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 4 Kwiecień 2012 Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Formatów jak i sposobów jest wiele - polecam google na początek i mądre formułowanie zapytań. Tam jest wszystko :) Wszystkoooomuhahahahahaha! :D Sorry, chciałem nadać mojej wypowiedzi bardziej demoniczny wydźwięk ;-) I żeby nie było żeś świeżak, a ja się na Tobie pastwię zacznij od zgłębienia tematu "cache". Udanych trafień życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Animacje mozesz zbakowac do siatki i wtedy eksportujesz jako model. Inaczej raczej sie nie da. To so poprostu dwa rozne jadra programowe. Same siatki eksportujesz jako obj albo fbx. Ten drugi to nowszy format. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 18 Kwiecień 2012 Share Napisano 18 Kwiecień 2012 Efekty chyba bardziej robi sie w sofcie, w ktorym sie renderuje. Proste animacje, animacje postaci, ale takze morphy mozesz spokojnie przenosic. Te pierwsze dwa przez FBXa bez wiekszego effortu, morphy trzeba wypiec jakims point-cachem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi