Gość blackart Napisano 5 Kwiecień 2012 Share Napisano 5 Kwiecień 2012 [ATTACH=CONFIG]85523[/ATTACH] Na wstępie chciałem się przywitać. Mimo iż śledzę forum od kilku lat, jest to moja pierwsza publikacja. Oba projekty powstały jako efekt nauki z-brusha (są to moje pierwsze prace z tym softem). Jako iż moja obsługa tej platformy dość mocno kuleje, prace rodziły się w bólach. Nie mniej jednak bawiłem się jak dziecko w piaskownicy. Odnośnie samych prac. Są one inspirowane teledyskami Toola, muzyką Pink Floyd i malarstwem takich artystów jak Hieronim Bosch czy Giger. Obecnie pracuję nad kolejną postacią. Soft: Z-brush, 3ds max,V-ray, Photoshop, FumeFX Życzę miłego dla oka odbioru. Myśl Transcendentalna Cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRmike Napisano 5 Kwiecień 2012 Share Napisano 5 Kwiecień 2012 (edytowane) Tak jak pierwsza jest kosior (plastyczna i mila dla oka) tak dla mnie druga troche odstaje (moze dlatego ze wyglada na zbyt prosta w porownaniu do 1). Ciekawy pomysl i cos nowego, inne podejscie do grafiki ;p bardzo fajnie PzD Edytowane 10 Kwiecień 2012 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Necro Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Bardzo widać tego toola. Jeszcze nie czytając posta a oglądając obrazki myślałem o 'schism' Robi wrażenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Ładne kolory, ale toole niespecjalne. Moim zdaniem mógłbyś jeszcze solidnie nad tym przysiąść. Wygląda to jak podratowanie w fotosklepie marnego modelu. Praca zdecydowanie za słaba na galerię 3d i polecam przeniesienie wątku do działu Work In Progress, gdzie będziesz mógł poprawić jej poziom. W innym wypadku skasuję wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość blackart Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Dziękuję za opinie. Niejaki Pussin powiedział kiedyś, że obraz nigdy nie jest skończony, ponieważ zawsze można w nim coś zmienić, poprawić. Mam świadomość, że mogę jeszcze popracować nad zamieszczonymi pracami. Nie mniej jednak dla mniej jest to już zamknięty rozdział. Jeśli uważasz, że za słaby poziom skasuj wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Wieje grozą z wypowiedzi Lucka Czy to nowy pkt regulaminu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość blackart Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Czas na odrobinę płomieni. Dodaję koleją pracę pt. "Mędrzec i głupiec" Praca inspirowana okładką płyty Obituary - cause of death, oraz genialnymi pracami Paula Bootha. Całość zmieniała się kilkukrotnie. Z początku miało to być antropomorficzne drzewo na bagnach. Później pojawiły się dwa kierunki. Klimat nieco mroczny lub zroszenie całości sporą ilością posoki. Ostatecznie wybrałem mrok. Być może wrócę jeszcze do tematu,ponieważ przedstawiłem drobny kadr całości a trochę szkodami modelu. Niemniej jednak na razie było by to na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Infected: punkt jest od początku istnienia galerii. Znają go ci, którzy choć raz przeczytali regulamin. Blackart: Nie chcę żebyś pomyślał, że chcę wywalić wątek ze względu na jego nieszablonowość lub twoje artystyczne obycie. Poprostu modele które tworzysz w zbrushu są nienajlepszej jakości. Widać po nich, że to głównie narzędzie definiuje bryłę a nie artysta, więc pewnie dopiero zaczynasz z cyfrową rzeźbą. Sam swojego czasu zaliczyłem falstart w galerii, i to co ci mogę zaproponować to polepszenie warsztatu w WIPIe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Lucek: fakt z drugim i trzecim obrazkiem, za to pierwszy jest świetny. Tło mi tylko nie pasuje, zbyt... cyfrowe, jaskrawe. Zmień tło a będę miał tapetę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi