Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem studentem architektury, wcześniej pracowałem w sketchup + Vray, teraz zaczynam pracę z 3ds max-em i jak wiadomo ilość opcji trochę mnie przytłacza, leczdzielnie się uczę:) Poszukuje tutoriali z których można się nauczyć modelowania budynków, i z tą proźbą zwracam się do bardziej doświadczonych użytkowników o polecenie mi/podlinkowanie jakiś dobrych tutoriali o modelowanie budynków

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ogólnie poszukaj tutoriali dotyczących "poly modeling". Jeśli ogarniesz podstawowe opcje tej techniki to spokojnie sobie wymodelujesz praktycznie każdy z budynków. Warto również poznać zagadnienia ustawiania blueprintów, wykorzystania rzutów cad-a w maxie.

tutaj masz całą serię: http://www.youtube.com/watch?v=KlIg4AKglvs

Napisano

A także (a nawet może bardziej) "architectural visualization", "architectural design" itp. 3DS interior (tworzenie wnętrz), 3ds exterior (wizualizacja zewnętrzna).

Napisano

Dzięki a podlinkowalibyście jakieś konkretne budynki do zrobienia,dużo lepiej uczy się w praktyce takich rzeczy,na zasadzie ze do tutka jest rysunek cad-owski do sciagniecia i robie konkretny budynek od poczatku do zera