Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czołem, problem jest nieco głębszy, raczej nie nadaje się na szybkie Q&A.

Czy jest możliwość dorwania się do User Preferences od strony pliku by włączyć potrzebne pluginy? Z belki File -> User Preferences jest to niemożliwe, gdyż Blender się wyłącza. Z wersjami na Graphicall, wolałbym nie eksperymentować, gdyż wymagają one dodatkowych paczek, a z tym wiąże się upgrade Ubuntu, na co nie mogę sobie w chwili obecnej pozwolić. Zatem zostaje wersja tylko z blender.org

Za wszelkie pomysły, sugestie będę kontent :)

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bpy.ops.wm.addon_enable(module="") w module wpisuje sie chyba nazwe skryptu bez .py

Napisano
  • Autor

A dokładniej który to plik? I czy jest opcja wrzucenia większej liczby niż 1 skrypt?

Prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie, gdyż od środka nie jestem w stanie ogarnąć, co tam się znajduje :P

Albo inaczej - jest jakiś plik, gdzie są zebrane ustawienia skryptów (w sensie włączone i wyłączone) by disabled zamienić na enabled? Jeżeli tak, to gdzie?

Edytowane przez Dobrotek

Napisano

w katalogu z blenderem (ewentualnie w ~/.blender/) masz katalog 2.62 w nim scripts/addons a w nich różne pliczki np space_view3d_spacebar_menu.py

jeśli wpiszesz w konsoli pythona w blenderze

bpy.ops.wm.addon_enable(module="space_view3d_spacebar_menu")

powinien napisać {FINISHED}, to znaczy że się uruchomił.

możesz uruchomić kilka wywołując kolejne za pomocą tej komendy z inną nazwą, potem ctrl+U i będą się otwierać z blenderem

Napisano

tak dla uzupełnienia: jest jeszcze opcja disable, wyłączająca addon:)

bpy.ops.wm.addon_disable(module="")