Dobrotek Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Czołem, problem jest nieco głębszy, raczej nie nadaje się na szybkie Q&A. Czy jest możliwość dorwania się do User Preferences od strony pliku by włączyć potrzebne pluginy? Z belki File -> User Preferences jest to niemożliwe, gdyż Blender się wyłącza. Z wersjami na Graphicall, wolałbym nie eksperymentować, gdyż wymagają one dodatkowych paczek, a z tym wiąże się upgrade Ubuntu, na co nie mogę sobie w chwili obecnej pozwolić. Zatem zostaje wersja tylko z blender.org Za wszelkie pomysły, sugestie będę kontent :)
szczuro Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 bpy.ops.wm.addon_enable(module="") w module wpisuje sie chyba nazwe skryptu bez .py
Dobrotek Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Napisano 13 Kwiecień 2012 (edytowane) A dokładniej który to plik? I czy jest opcja wrzucenia większej liczby niż 1 skrypt? Prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie, gdyż od środka nie jestem w stanie ogarnąć, co tam się znajduje :P Albo inaczej - jest jakiś plik, gdzie są zebrane ustawienia skryptów (w sensie włączone i wyłączone) by disabled zamienić na enabled? Jeżeli tak, to gdzie? Edytowane 13 Kwiecień 2012 przez Dobrotek
szczuro Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 w katalogu z blenderem (ewentualnie w ~/.blender/) masz katalog 2.62 w nim scripts/addons a w nich różne pliczki np space_view3d_spacebar_menu.py jeśli wpiszesz w konsoli pythona w blenderze bpy.ops.wm.addon_enable(module="space_view3d_spacebar_menu") powinien napisać {FINISHED}, to znaczy że się uruchomił. możesz uruchomić kilka wywołując kolejne za pomocą tej komendy z inną nazwą, potem ctrl+U i będą się otwierać z blenderem 1
Dobrotek Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Napisano 13 Kwiecień 2012 WOW! Działa! Dziękuję bardzo za pomoc! :D
szczuro Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 tak dla uzupełnienia: jest jeszcze opcja disable, wyłączająca addon:) bpy.ops.wm.addon_disable(module="")
Rekomendowane odpowiedzi