Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam oto moj projekt ktory wraz z kolega realizujemy w pocie czola i strzepow nerwow. Prosze o sugestie i pomoc bo wlasciwie to glownie jej potrzebujemy jako ze po drodze spotykaja nas niespodzianki czesto nie do przeskoczenia. obecnie mam klopot z renderowaniem sceny w vue. Problem polega na tym ze czas 155 klatek animacji bedzie sie ciagnal w nieskonczonosc - pomimo tweakowania opcji renderingu i user settings wlanczajac anti-aliasing i opcje w edytorze atmosfery. scena bez global ecosystem painting renderuje w zaledwie 1:30 minut natomiast kilka strzepow trawy okolo 20 minut w rozdzielczosci 1920x1080. To tylko animacja kamery a jednak czas chorendalny. Prosze o jakiegos pomoca :) Animatic jest zalaczony w moim blogu oraz synopsis calej akcji. Po mekach w vue zamierzam wziasc sie za modelling, texturowanie i animowanie ksiegi. I tu bedzie tez wyzwanie bo nie wiem czy uzyc ncloth maya czy raczej riggowac. Pozdro.

http://hulaproject.blogspot.de/

Edytowane przez Artnonim
dodanie zdjecia

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

może zabierz na razie trawę, tylko zasymuluj ją bitmapą a potem dorenderujesz ją w osobnych jakby warstwach na prostym renderze. Nie wiem czy tak się da, ale w tą stronę bym kombinował.

Napisano
  • Autor

dobry pomysl:)Ciekawi mnie czy jest opcja w vue wyciecia wszystkiego co jest poza zasiegiem kamery...to by skrocilo czas renderingu znacznie tak sadze.