Napisano 22 Kwiecień 201213 l Witam,mam taki problem,ze gdy renderuje animacje klatka po klatce po 10-15klatkach brak reakcji kursora i pozostaje restart,ewemtualnie manualnie zeby to wyrenderowac renderuje co 7-8 klatek a nie daje odrazu polecenia calosci.NIe wiem czy sprobowac format,chodz wolalbym nie,animacje renderuje jako PNG,warstwe do After Effect. Moj komputer to 2x 2,5xeon+16GB ram+ATI FirePro v8800 na plycie intela Skuitrall,zasilacz Antec 2000Watt. Moze sprobowac defragmentacje,tej dlugooo nie robilem,jakies zalecenia? Dziekuje i pozdrawiam
Napisano 22 Kwiecień 201213 l zanim przejdziesz do formatow itp to sprawdz czy ci sie komputer poprostu nie przegrzewa.
Napisano 22 Kwiecień 201213 l Mi się tnie jak go podkręcę za bardzo. Jeśli się nie grzeje spróbuj z mnożnika zejść. Może napięcie za duże ?
Napisano 22 Kwiecień 201213 l Autor Co mnie zaniepokoilo,ze majac zalaczonego maxa i AE uzycie ram bylo 14GB gdzie nigdy nie widzialem przekroczeniu 10Gb i to w czasie renderingu,wiec go rozkrecilem,odkurzylem i sie okazalo,ze jak mialem go w servisie odlaczyli 2 z wentylatorow,wiec cieplo z dyskow i z wnetrza nie odchodzilo jak powinno,nie moglem skoczyc po sprezone powietrze,siedze w domu z gipsem na nodze:P Anyway,zobacze jak sie sprawuje teraz i dam znac,obserwujac uzycie ramu
Napisano 22 Kwiecień 201213 l Autor Robie sobie animacje do video edit no i na animacji jest mapa na ktorej samolot startuje i laduje i pokic co jest 18 klatek i git:-)predzej nawet na zimnym kompie sie zawieszal,obserwuje prace CPU i skacze od pare % do 100% na rdzen w zalerznosci od miejsca,jednoczesnie opera jest zalaczona a uzycie ramu w granicach 3700MB,wiec odkurzanie i podlaczenie ponownie wetylatorow widac pomoglo,milela 26 klatka:-)Dzieki...widac sie przegrzewal