Napisano 3 Maj 201212 l Witam Znalalem taki film i interesuje mnie jakimi programami oraz technika mozna zrobic taki efekt jak na filmie Zaczolem ostatnio robic filmy rolkowe i chcialbym wzbogacic je o animacje i tego typu efekty Ktos moze pomoc przy tym konkretnym przykladzie?
Napisano 4 Maj 201212 l Autor Mniej wiecej...wlasnie sie dowiedzialem,ze to nie byl zaden efekt 3d a plan filmowy wiec wszelkie eksplozje byly real...Ale fajnie by bylo cos w 3d podobnego do filmu rolkowego uzyskac czyli murek po ktorym skater sie slizga exploduje i powoduje kurz...tu do explozji jeszcze inny tutorial znalazlem
Napisano 9 Maj 201212 l może mnie tu część osób pogoni ale poprzeglądaj tutki na videocopilot.com (chyba com końcówka). Z tego co pamiętam były tam jakieś wybuchy, dymy, kurze, kule itp dziwy.
Napisano 13 Maj 201212 l Autor Jeszcze myslalem o innym efekcie,skater pojawia sie z cieczy cos jak terminator i z cieczy wskakujac na porecz przeobraza sie w postac prawdziwa z filmu,znowu ladujac z poreczy powraca znowu w ciecz.CIekaw jestem czy bez montion capture da sie to zrobic za pomoca rotoskopji i animacji samego skatera(zkorygowac ruchy z tym prawdziwym)Ciecz uzyskac w real flow...damn dotychczas skupialem sie na wizualizacjach a odkad zaczolem sie bawic w krecenie filmow rolkowych chcialbym poszezyc je o 3d