Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem nowym użytkownikiem na tym forum. Dopiero zaczynam pracę z 3ds Max. Posiadam wersję 2012 i mam zainstalowany Vray. Mój problem jest podstawowy...kiedy włączam okno z materiałami nie wyświetlają się nigdzie materiały z Vray'a....natomiast ustawiając światło jest dostępny Vray... nie wiem o co chodzi, proszę, ratujcie !! :) Prosze o szybką odpowiedź.

MalaMi

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej po pierwsze ustawienia customize-custom UI and Defaults Switcher w lewym oknie wybierasz max.vray a w p[rawym taki jakie ci interfejs od max bedzie sie kazał zrestartowac aby wszytkie ustawienia zatwierdzic i wprowadzic w życie po ponownym uruchomieniu wszytko powinnas miec ustawione pod vraya

Nastepny punkt To Rendering- setup render roleta Common belka assing Renderer tam ustawiaśz czym renderujesz i takze z jakich materiałow masz korzystac . Mozesz miec tez źle przypisana scieżke do materiałow sprawdź najpierw to co poleciłem jak cos to pisz ;)

Napisano
  • Autor

Super, właśnie o to mi chodziło:) wszystko jest teraz tak jak byc powinno, dziekuje Ci bardzo i pozdrawiam! :)