Shan3d Napisano 11 Maj 2012 Share Napisano 11 Maj 2012 3ds max 2012 chciałbym zrobić parkiet boiska do kosza i tu moje pytanie w jaki sposób nanieść na ten parkiet linie rozmiar boiska to 28mX15m ustawiam uvm mapy parkietu na 280cmX150X aby parkiet był mniej więcej dobrej jakości no ale wtedy gdy przypisze materiałowi linie to są one właśnie rozmiaru 280cmX150X i powtarzają się na boisku jak to rozwiązać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Maj 2012 Share Napisano 11 Maj 2012 Zrób sobie linie ze spline'ów o minimalnej grubości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shan3d Napisano 11 Maj 2012 Autor Share Napisano 11 Maj 2012 (edytowane) a czy istnieje możliwość że skopuje plane i dam mu inne uvm i nadam texuture i będzie ona przezroczysta dla innego koloru niż czarny ? jeżeli istnieje taka możliwość to jak to wykonać :) fajnie jak by ktoś jeszcze wskazałby mi jak odwrócić kolory w ps bo nigdy go nie używałem i jestem ciemny :) Edytowane 11 Maj 2012 przez Shan3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Maj 2012 Share Napisano 11 Maj 2012 Slot opacity;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi