t0m3k Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 Kolejny interior w moim wykonaniu. Troche sie wzorowalem na jakiejs ulotce z meblami.
buczer Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 bardzo ładne kolory i dizajn stolika. choc pewnie beda watpliwosci czy nie za nisko sufit , czy okna nie za piwniczne, slusarka za cienka (okna sie nie otwieraja) i ze dziwne krzaki to uwazam ze jezeli nie projektujesz wnętrz i nie to było tematem to obrazek sam w sobie jest ładny, nawet bardzo jezeli projektujesz to nie podoba mi sie lampa .....itd :P ...ale chyba nie projektujesz skoro to z ulotki wiec gratuluje b. ładnej pracy. baaaaaaardzo pozytywnie ps: wydaje mi sie ze z uwagi na mało skomplikowany stolik zasloniłes go kanapami a moim zdniem jest to jak dotąd najładniejszy stolik jaki spotkałem na forum... i nie musi byc skomplikowany:) ale moge sie mylic, moze tak miało byc...
leander Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 ladne masz te interiory, bardzo realistyczne oswietlenie jak dla mnie.
Gość Savoy Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 Eeee. ładne to jest, ale kusicie tymi internalami! Juz niedługo mój internal (drugie podejscie!) Podoba mi się fajne oświtlenie i TE RADIOSITY NA ŚCIANACH I SUFICIE (IDEALNE) Nie mogę jakoś uzyskać tego na Lightwave w zadawalający sposób. Prośba: podaj teksturkę skóry na mebelkach i rzuć siatkę z pokazanymi światłami (pewnie jest ich kilka) Pozdrawiam
Beatou Napisano 26 Lipiec 2004 Napisano 26 Lipiec 2004 A mi się wydaje że oparcia od foteli są za wyskoie...trochę to niewygodne... poza tym scena jest trochę ciemna i ujęcia kamery są dziwne...ale to tylko moja opinia :P Pozdro, Beatou
buczer Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 Beatou: taka moda na fotele:) trzeba cierpieć dodam jeszcze: jestem pod wrazeniem postepów jakie robisz. w stosunku do sali konferencyjnej w tej pracy mozna zaryzykowac i mówić o "miodności" pozdrawiam
LISEK Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 Okienko z Aparatusa :)... Bardzo podobne bynajmniej
Gość User190 Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 miodności?? [lol] [rotfl] Toż to zwykły still - ma jakiś tam klimat, ale wykonanie nadal na średnim poziomie!!
buczer Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 : ) ryzykowałem projekt zgadzam sie ze sredni ale wykonanie całkiem dobre, chyba ciezko miec zastrzezenia do obrazka poza jakimis nieistotnymi szczegolami?
chveti Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 bardzo ładnie , mógłbyś się podzielić ustawieniami i rozmieszczeniem świateł?
Wielka_Siostra Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 Jak dla mnie trochę zbyt kontrastowa gra cieni i świateł na fotelach. Ogólnie oświetlenie bardzo dobre. Atmosfera niestety lekko plastikowa - czegoś mi tu brakuje:-/ GI? Żabia kamera mi bardzo nie pasuje - myślę, że we wnętrzach sprawdzają się najlepiej neutralne ujęcia (ale to oczywiście dyskusyjne). Materiał sof bardzo dobry, tylko przez to mizerne oświetlenie trochę ginie ta skórowatość - a warto by ją pokazać:-D Materiał dywanu niestety niedopracowany - zarzucony bump i tyle, a przecież to pierwszoplanowy element - ja bym nawet specjalnie odpaliła shg fura (czy jak to tam się zwie). Dizajn foteli OK, tylko rzczywiście te oparcia są lekko za wysokie - ale może tak ma być;-) No a stoliczek - cudo. Szkoda że w cieniu.
t0m3k Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Napisano 31 Lipiec 2004 Dzieki za wszystkie komentarze :) Nie projektuje wnetrz (chociaz chcial bym) i nie mam szczerze mowiac o tym pojecia :) z tym swiatlem to jeszcze sie ucze i proboje wypracowac jakas wlasna technike. Renderuje w Vray'u i uzywam GI + swiatlo Direct lub Spot ustawione na zewnatrz do zrobienia cieni w srodku. W tej scence dodalem jescze 3 Omni, po jednym na kazda dziure w oknie. Co do mebli to zostaly odwzorowane z katalogu, wiec te oparcia to nie moj pomysl, stolik rowniez wiec za ladny design pochwaly naleza sie komus innemu :) Material kanapy i fotela to Standard material z mapami Falloff i jakimis badziewnymi teksturkami skory. Co do dywanu to w pelni sie zgadzam, nastepny bedzie ladniejszy :)
Rekomendowane odpowiedzi