Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie ponownie!

Tym razem opublikuję pewną animację, która początkowo miała zachodzić za surową próbkę rayfire, a skończyło się na dramatycznej krótkiej historii pewnej szklanej kulki... ;)

Wszystkie efekty pochodzą z VrayPhysicalCamera - żadnej post produkcji. AE użyłem aby dodać efekty dźwiękowe i muzykę.

Jak to mówią... od czegoś trzeba zacząć.

Kilka wybranych klatek z animacji:

frames.jpg

I animacja:

Edytowane przez Krzyk

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hej

wyglada niezle, jak dla mnie bardzo brakuje motion blura (albo wiekszej ilosci klatek)- ruch wyglada szarpanie dosc. Caustyki skacza tez dosc zauwazalnie.

Nie sadzisz jednak ze nazwanie tej animacji "historią" to lekkie przegiecie? :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

@mirach: Wplątałem raczej słowo "story" w sposób szyderczy w stosunku do własnej animacji i raczej dla śmiechu ;) Hej, ale kto z nas nie miał tak w przeszłości, że jak tylko dostał szklaną kulkę, to ta wypadła mu z ręki i się zbiła? Hehe :)

Z kaustyki nie jestem zadowolony. W pojedyńczych frame'ach zapowiadało się ok, później jednak ...crap.

Motion blur tyle ile mi pozwoliła camera vray - ale pierwszy raz używałem tej opcji, więc ustawienia raczej default'owe :)

Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem nazywając to "historią" :D ;)

Jednak jeśli ktoś ma jakiekolwiek wskazówki - strzelać jak z procy. Śmiało.

Cheers!

Napisano
  • Autor

Nie ma sprawy :D Choć niebawem chcę się wziąć za trochę już poważniejszą animację:)

Skorzystam jednak z tej sytuacji i spytam:

Otóż przyznam, że... renderowałem to 70h przez to, że motion blur, dof i caustici renderowałem z kamery. Pytanie brzmi - jak wyeksportować klatki zdepth reflection itp równocześnie renderując całą animację? Ostatnio jak zapisałem output w openexr. to żadne passy poza rgb nie zapisywały się do pliku - jest jakaś metoda na renderowanie ich i autozapisywanie na raz? Ewentualnie czy da się po wyrenderowaniu wszystkich klatek zapisać z frame buffer'a inne pass'y ?

Sry za moją polszczyznę - ciężka noc... ale muszę to wiedzieć :D