Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

A wiec natchniony niektorymi postami na forum postanowilem zrobic sobie 350 metrowa lodeczke. Jest to lodz zupelnie wymyslona, ale oparta oczywiscie o konstrukcje i wyposazenie innych lodzi marynarek wojennych z calego swiata. Odrazu informuje iz od soboty na dwa tygodnie nie bedzie aktualizacji, gdyz jade sie opalac :P

PS: posty z bardzo krytycznymi ocenami bardzo mile widziane... :)

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

no to maly aptejcik.

narazie lancuszek.

jutro wezme sie za powazniejsze rzeczy, a przynajmnie mam taka nadzieje :]

Napisano
  • Autor

hym... to moze teraz...

za jakas godzinke umieszcze glowne dziala.

Napisano

na muj gust łańcuchy od kotwoc kilka razy za grube

Napisano
  • Autor

rdo --> ten statek ma tylko dwie kotwice (lodzie tej wielkosci posiadaja najczesciej 3 lub wiecej kotwic z tego co widze z pewnych referek) i dlatego lancuch jest tak gruby by mogl kotwice (rowniez wieksze niz zwykle) utrzymac, ale jeszcze sie zastanowie. moze faktycznie... :P

i obiecane dziala:

Napisano

hehe wymyslona czy nie ale mi to wyglada na cos podobnego do Francuskiego pancernika liniowego fonet: ] "Riczelieu", nei wiem jak zapisac to poprawnie... ladne 380siatki: ],,, model ladny bez bledow ale Ciezko tu narobic bledow jesli sa takie kasztalty jakie sa,,,, pozdrawiam i bede sie przygladal,, cze

Napisano

aaa i jeszcze dlaczego ORP... o ile wioem polska nei mila nigdy nic podobnego "Warszawa" ma chyba kolo 100m i to byla i jest najwieksza jednostka..

opzdro

Napisano
  • Autor

prawda, caly statek jest dosc mocno wzorowany na francuski okrecie liniowym Richelieu, wlacznie z kadlubem, ktory zostal jednak odpowiednio spreparowany wielkosciowo.

a co do nazwy to podobnie jak sam model bedzie zmyslona, czyli cos w stylu ORP "Boleslaw Smialy". Patriotycznie :P

Napisano
  • Autor

no i mam problem bo nie jestem znawca w tym temacie:

potrzebuje umiescic na statku pare wodolotow, ktore beda "wyrzucane" ze specjalnych wyrzutni (tak to sie chyba nie nazywa) i nie wiem jaki moglby to byc samolot. sklanialbym sie w strone samolotow z II wojny swiatowej lub troche pozniej.

Napisano

odp,,, sprawdz jak to bylo rozwiazane na Bismarku,,, tam jest to umieszczone w srodokreciu, napewno musi byc to wodnolot, no i ja jestem za jakims w stylu Arrado: ] pozdro

Napisano
  • Autor

tylko ze to jest niemiecki samolot a mi chodzi o cos polskiej produkcji... to jest dopiero trudne zadanie hehe

przeciez Wilgi nie walne :/

Napisano
  • Autor

:)... mam te strone w ulubionych (sam jestem modelarzem) i juz ja przegladalem, ale i tak dzieki za zainteresowanie... :)

a co do samolotu to chyba znalazlem pare i zastanawiam sie i porownuje do referek arado-196 z Malego Modelarza... zreszta i tak nie musi byc dokladny, wkoncu beda to 4 niewielkie fragmenty na calym pokladzie (wielkich zblizen nie przewidzialem, bo komputer mi na to nie pozwala).

ehhh... modele samolotow... pfee :/

Napisano

Te wyżutnie do samolotów to katapulty. :D

Czy te relingi to celowo tak powykrzywiałeś ?

Lancuch w porownaniu do karabinkow zdecydowanie za duzy. ogniwo wielkosci czlowieka???

Te cosie obok lancuchow to chyba do cumowania sa potrzebne i tez chyba o wiele za duze.

Tez jestem modelarzem.

Pozdrawiam :D

Napisano
  • Autor

niom... prawda... pozmieniam wielkosci...

a samolot, ktory robir to pzl23b przerobiony na wodnolot (chyba inni modelarze mnie nie oskalpuja mam nadzieje) :D

leb mnie napie***la wiec posty moga byc troche pozniej

i jeszcze net sie kula wiec napisanie i wyslanie posta trwa pol h

/lece

Napisano
  • Autor

i tak na dobranoc wyszkrobany (moj pierwszy w zyciu) samolot...

low poly, ale zawsze cos, tak mysle :P

dyzo bugow, ale nie beda widoczne...

Napisano

wyczytałem że wzorujesz się na Richelieu, a skoro tak to życze wytrwałości, bo widze że szczegółowo robisz. Jeszcze nie próbowałem modelować statków, ale kiedyś robiłem Richelieu z kartonu i PRAWIE skończyłem :-)

Napisano

Samolocik niczego sobie :)

Tylko smiglo takie zabawkowe, ale i tak przeciez nie bedzie widać :)

Zycze ci abys ukonczyl ten model. Zawsze to jakies urozmaicenie Forum :D

Napisano
  • Autor

slim_sandman --> fee.. nie mow mi o sklejaniu statku, bo jak sobie przypomne czasy gdy sklejalem chyba ORP "Blyskawica" to mnie skreca... fee

Ka21k --> poprawie te smiglo, bo wyglada jak jakies palki :)

spac mi to nie da :P

Napisano
  • Autor

sorki ze do dupy z nowosciami, ale przygotowania do wyjazdu mi wszystko pomieszaly.

i daje to co wyskrobalem do dzisiaj (sorki ze bez obiecanych poprawek wielkosciowych, ale powod wyzej)