Napisano 12 Czerwiec 201212 l Witam! Chciałabym się zapytać jak uruchomić CUDA na karcie graficznej podanej w tytule? Normalnie 1 render o rozdzielczości 1600/1200 robi mi się ok 50h. A na jutro potrzebuję jeszcze takie 2 zrobić. Czy dzięki zmianie na CUDA render zrobi mi się szybciej? Nigdy nie korzystałam z takiej opcji więc nic na ten temat nie wiem. Dlatego prosiłabym bardzo o pomoc.
Napisano 12 Czerwiec 201212 l ojj.... na jutro jeszcze 2? nie znam sie na cuda, ale raczej ci nie pomoze, no chyba ze w VrayRT... wejdz do render setup - zakladka common - assign renderer (na samym dole) - active shade zmieniasz na VrayRT - pozniej w viewporcie (perspective) klikasz prawym przyciskiem na "perspective" (w lewym gornym rogu) - i tam klikasz na "Active Shade" - to wlacza VrayRT, zeby wyjsc, prawy przycisk myszy na viewporcie a potem "close" jezeli taki system ci nie odpowiada polecam te dwie rzeczy zmienic zeby przyspieszyc zwykly rendering: -render setup - zakladka V-ray - Adaptive DMC image sampler Min:1 Max:2 -zakladka settings - DMC Sampler - Noise threshold na 0,1 lub nawet 0,3 PS: ja jeszcze na 2011 jade, moze cos w 2012 poprzekladali, nie wiem :) mam nadzieje ze pomoglem
Napisano 12 Czerwiec 201212 l Autor W wersji 3ds max 2012 CUDA jest obsługiwana. Tylko nie wiem jak to uruchomić aby poprawnie zadziałało. Może ktoś jednak zna się na tym i mi podpowie. Czekam na dalsze instrukcje i z góry dziękuję.
Napisano 13 Czerwiec 201212 l renderowanie w Vray na takiej karcie mija sie calkowicie z celem - bedzie wolniej niz na procesorze na bank. Jak kolega wyzej podpowiada - Iray obsluguje zarowno CPu jak i GPU, wiec jest to najlepsze połaczenie. Vray obsluguje CUDA owszem, ale w VRAY RT, czyli jest to nieco mocno okrojona opcja.