praet Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Tak jak napisałem w temacie.. jak tylko chcę sobie zrobić jakąś bibliotekę materiałów to po ponownym uruchomieniu maxa i wczytaniu biblioteki okazuje się, że brakuje mi w tych materiałach tekstur... po prostu wywala wszystkie albo prawie wszystkie ścieżki..... czy ktokolwiek wie jak temu zaradzić?? Bo mam dość szczerze mówiąc ciągłego dodawania jakiejś rośliny na scenę w postaci modelu, pobierania materiału.. edytowania go i potem robienia z tego proxy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outside Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Niestety to jest przypadłość MAXa. Jak chcesz się przed tym uchronić na przyszłośc to po stworzeniu pliku i nadaniu tekstur modelom spakuj plik za pomocą "Archive" jest w tej samej kolumnie co "Save As". Są też scrypty które ułatwiają odnajdywanie tekstur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Żadna przypadłość panowie tylko nieznajomość podstaw softu ;) Customize->Configure Use Path->External File tu dodajesz ścieżki do katalogów w których przechowujesz np textury. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi