Jaack Napisano 14 Czerwiec 2012 Napisano 14 Czerwiec 2012 Witam, Mam taki mały problem,pewnie jest to jakaś drobnostka z którą nie mogę sobie poradzić. Więc modeluje sobie autko ,i gdy zaznaczam np.poligony i biorę opcję detach , to nowo postały obiekt pojawia się gdzie chce,zauważyłem też ze ma przypisane kontrolery noise .Przepraszam że nie jest to dobrze wytłumaczone technicznie ale nie znam się na animacji :) Wiem że parę dni wcześniej bawiłem się trochę ,i przypisywałem do kamery kontroler noise . Bardzo bym prosił o pomoc :) bo szlak mnie już trafia :)
Jaack Napisano 15 Czerwiec 2012 Autor Napisano 15 Czerwiec 2012 Dzięki za pomoc , już sobie poradziłem.
Pawelkos Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Jaack w dobrym tonie by bylo jakbys napisal jak sobie poradziles z problemem, ktorys z uzytkownikow moze miec podobny problem a wtedy takie wyjasnienie mogloby mu pomoc ;)
Jaack Napisano 15 Czerwiec 2012 Autor Napisano 15 Czerwiec 2012 Ok, napisze ale jutro :) Dziś za dużo nerwów straciłem ;)
Jaack Napisano 16 Czerwiec 2012 Autor Napisano 16 Czerwiec 2012 No więc tak :) Problem miałem taki ,że do każdego nowo powstałego obiektu miałem przypisywane kontrolery jakich nie chciałem :) powodowało to efekt taki ,że panowanie nad obiektem miał kontroler a nie ja ,Czyli np, nie mogłem przesuwać obiektów . Aby przywrócić stan pierwotny musiałem od nowa przypisywać domyślne kontrolery. Trzeba otworzyć panel Motion,niżej widzimy roletę Assign controller (i tu właśnie przypisujemy kontrolery do wybranych ścieżek ). Pierwotny kontroler dla POSITION - Position XYZ ROTATION - Euler XYZ SCALE - Bezier Scale Dla wszystkich osi X Y Z należy przypisać Bezier Float. Aby to zrobić naciskamy przycisk Assign Controller i wybieramy kontroler tak jak jest to opisane wyżej :) W tym oknie dialogowym musimy nacisnąć Make default aby nasz kontroler stał się tym domyślnym,czyli teraz do każdego nowego obiektu zostanie przypisany ten o to wybrany kontroler :) Przepraszam za chaos w piśmie :) Jak coś nie tak napisałem ,to niech ktoś mądrzejszy to poprawi :)
Rekomendowane odpowiedzi