Talaj Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Mam pytanie odnosnie tego czy można bez problemu robić modele w rhino i przenosic je do 3ds maxa . Bo coś mi sie obiło o uszy że moze zniekształcic troche modele. Dzieki z gory za informacje
podniemnem Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 juz ci stary pisze... jest tak kazdy obiekt NURBS zamieniany na siatke ulega aproximinacji czyli po polskiemu zwie sie to przyblizenie jest to normalne i nie ma sie czym martwic, zrob tak w rhino daj se b. duza liczbe facow a potem w MAXie dopasuj jak ci bedzie wygodnie. a i jeszcze jedno mam male pytanie w sprawie rhino wez sie odezwij to mi moze pomozesz ok?
SansSerif Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 `aproximinacji`? b. duza liczbe facow a potem w MAXie dopasuj jak ci bedzie wygodnie`? cala filozofia tkwi w ustawieniach `detailed options` przy eksporcie do *.3ds lub *.stl. zawsze tez mozesz wyeksportowac *.iges i miec komfort elastycznej pracy w max, chociaz nie zawsze kazdy model da sie dobrze zaimportowac do max.
Rekomendowane odpowiedzi