Gość DeVrise Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Ostatnio coraz bardziej wkurza mnie przełączanie viewportów i doszedłem do wniosku że trzeba kupić drugi monitor. Tylko nie wiem czy max ma jakieś specjalne ustawienia do pracy z dwoma monitorami czy nie ? Chciałbym osiągnąć coś takiego że na jednym monitorze mam maxa z 3 rzutami top, fornt, left i wszystkie narzędzia a na drugim mam perspective i wszystkie narzędzia. Zaoszczędziło by mi to czasu no i wygodniejsze w użytkowaniu by było, da się coś takiego zrobić ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Można rozciągnąć ale to wtedy paski narzędzi górne będą porozciągane między monitorami. Ja polecam taki układ, żeby właśnie narzędzie wyrzucić na drugi monitor. Na pierwszym się robi wtedy o wiele luźniej. I ten drugi monitor nie musi być duży mi wystarcza jako pomocniczy 17". Da się tam też wrzucić jakieś referencje do modelowania, albo oglądać film na podczas monotonnego modelowania :P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DeVrise Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Tak to wiem że się da, ale o ile mogę ułożyć viewpory tak że będę miał na jednym prespektywe na drugim rzuty i narzędzia to ten górny pasek będzie mnie wkurzał tym że przecięty będzie i będę musiał po nim jeździć na dwa monitory. Dlatego pytałem czy można jakoś ekran rozdzielić tak jak opisałem. Co do monitora to raczej kupie 19" bo stoją po niecałe 300zł więc nie jest tak jakoś strasznie drogo, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Paski narzędzi możesz zdublować (customize user interface-> robisz własne paski, które przesuwasz na drugi monitor. A ustawieniem viewportów musiałbyć celować, żeby odpowiednio je porozciągać. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DeVrise Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Paski narzędzi możesz zdublować (customize user interface-> robisz własne paski, które przesuwasz na drugi monitor. A ustawieniem viewportów musiałbyć celować, żeby odpowiednio je porozciągać. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. I to chyba wystarczy, raczej więcej potrzebował nie będę. Dzięki za informacje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi