NAD Napisano 24 Czerwiec 2012 Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Witam , nie znalazłem na forum takiego problemu więc opiszę po krótce. Otóż mam spline o 343 werteksach jeśli będę chciał sprawdzić go STL checkiem to mi 3dsmax się wywala. Podobnie jak przy operacji brake vertex. Czy ktoś wie jak naprawić takiego spline? 3dsmax 2010. xform nic nie pomaga. będę bardzo wdzięczny za pomoc. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 24 Czerwiec 2012 Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Ja bym spróbował attchować go do innego splinea a potem z detachować. Albo wywalić do innej sceny i zamergować z powrotem. I podobnego typu działania, pomagają zwykle przy takich dziwnych błędach. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 24 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2012 To pierwsze nie pomaga, to drugie spróbuje. Dzięki . Swoja droga jest możliwość sprawdzenia co powoduje sypanie się 3dsmax? Chodzi mi o znalezienie potencjalnego obiektu odpowiedzialnego za właśnie tego typu nieoczekiwane crashe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 28 Czerwiec 2012 Share Napisano 28 Czerwiec 2012 Jest możliwość wysłania raportu do Autodesku po crashu, ale to jest jak pisanie do świętego Mikołaja, tylko z tą różnicą, że rodzice nie podłożą ci odpowiedzi na maila:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi