qwsdm Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Witam Mam taki problem z v-ray'em.Gdy nakładam teksturę(materiał vraymtl diffuse czarny bitmapa,reflect biały falloff) To podczas renderingu z niektórymi ustawieniami 3ds max wyłącza się bez błędu,bez tekstury renderuje bez problemu. Gdy mam takie ustawienia działa bez problemu. speedy.sh/9b56h/111.png Gdy zmienię typ w image sampler wywala.Gdy zmienię cokolwiek w zakładce indirect illumination włączę GI ,cokolwiek wywala. Tekstura nie ma duże rozdzielczości i zapisana jest w jpg. Czy robię coś źle ,czy są jakieś inne przyczyny tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 26 Czerwiec 2012 Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Może masz za mało pamięci w komputerze. Bez odbić i GI jeszcze jakoś "ciągnie". Podnosząc ustawienia zwiększasz wymagania wobec komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwsdm Napisano 26 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Naprawiłem błąd temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi