The Don Napisano 26 Czerwiec 2012 Napisano 26 Czerwiec 2012 Witam, problem zapewne jest błachy ale... posiadam logo textowe w pliku jpg i chce aby w renderze było widać tylko literki bez tła. usunąłem tło w PS i zapisałem jako psd, jako png jako jpg i próbowałem wrzucić taki plik jako teksturę w diffuse. jednak na renderze dalej jest to tło. Ja wiem, że na to jest jakiś prosty sposób :D ale nie potrafię go wymyślić. jakaś rada :)
legomir Napisano 26 Czerwiec 2012 Napisano 26 Czerwiec 2012 http://www.axialis.com/tutorials/tutorial-misc001.html nie wiem jaki soft ale w may'i trzeba zaznaczyc alpha is luminance w opcjach tekstury
The Don Napisano 26 Czerwiec 2012 Autor Napisano 26 Czerwiec 2012 w taki właśnie sposób usuwałem tło i dalej w max-ie (zapomniałem dodać, że chodzi o max9) tło jest :/
polka dot Napisano 26 Czerwiec 2012 Napisano 26 Czerwiec 2012 musisz przygotować drugi plik jpg, z białym napisem na czarnym tle. taką teksturę wrzucasz w materiale do slotu Opacity
The Don Napisano 26 Czerwiec 2012 Autor Napisano 26 Czerwiec 2012 dzięki polka :D wiedziałem, że jest jakiś banalny sposób ;)
Rekomendowane odpowiedzi