Napisano 27 Czerwiec 201212 l Witam Czy ktoś miał problemem z nitrous'em w maxie 2013 ? Nie wiem jak jest z innymi kartami ale mam 2 kompy z radeonem 6770 i na maxie 2012 vieporty śmigajły super pod nitrousem a już w 2013 jest totalna porażka - wszystko się tnie i chodzi kilka razy wolniej. Ktoś ma jakieś pomysły co z tym zrobić poza wymiany karty graficznej ? pozdrawiam
Napisano 28 Czerwiec 201212 l Pociesze cię ja smigam na 6870 i mam to samo niestety max 2013 to jak na razie same niedociagniecia szybko wróciłem do 2012 i z opini moich znajomych nawet z dedykowanymi nvidiami tęz sa takie patenty. Take nie jesteś odosobniony poprostu nalezy wrócic do sprawdzonej 2012. Pozdrawiam ;)
Napisano 28 Czerwiec 201212 l Witam Mam ten sam problem śmigam na 6770 również i też podczas zmiany z np vertex na edge albo inne funkcje trwa to około 1,5 sekundy. Mierzyłem stoperem nie no żart ale trwa to niby chwile ale zbyt długo by szybko i efektywnie pracować w maxie. Jak widać radeony nie zawsze są takie fajne jak by sie wydawało. Nic nie poradzimy. Jak ktoś znajdzie jakiś sposób na to pisać :D.
Napisano 28 Czerwiec 201212 l Poprostu ten program jest dedykowany tylko dla nvidia skoro nawet mental ma dopisek nvidia takze moze poprostu my jesteśmy przedpotopowi. Własnie odpaliłem maxa na nowym kompie i moge was pocieszyc 2013 tnie sie nawet z takim kombajnem jak radek 7970 , troche ciezko to zrozumiec bo podobno miałbyc bardziej dopracowany od nitrousa w 2012, takze albo nalezy poczekac na jakies sensowne SP do maxa albo sie przesiaść na geforce ;P
Napisano 28 Czerwiec 201212 l Autor Tyle że w 2012 śmigał super, nie za bardzo jednak mogę przebierać w wersjach i potrzebuję tej 2013. Autodesk to zawsze faszystowska firma była ...
Napisano 28 Czerwiec 201212 l Tak szczerze mówiac to na razie niczym mnie 2013 nie poraził od groma plaginów na nim nie działa bo firmy nie nadgoniły jeszcze z produktami. A tak przez czysta ciekawośc to co cie tak bardzo ciagnie do tej niedoróbki ;) ? PS A to chyba tłumaczy wszytko Edytowane 28 Czerwiec 201212 l przez shadowsexpe
Napisano 28 Czerwiec 201212 l Nic nie poradzimy jesteśmy skazani na zmiane albo maxa na 2012 albo na zmiane karty :D.
Napisano 28 Czerwiec 201212 l Ciągnie mnie do 2013 licencja którą kupiłem. No cóz ja kupiłem niedawno licencje do 2012 i szczerze mówiąc jestem szczesliwy ze sie nie wpierniczyłem w 13 :) To masz nieodparte parcie ;)
Napisano 29 Czerwiec 201212 l Bo ja mam po prostu zawsze racje... nooo taka PRAWDA panie towarzyszu :D. Nic tylko isc na 12 bo 13 jest słaba i tak i tak.
Napisano 29 Czerwiec 201212 l No bo widzisz panie kolego takie jest życie :D. Nie znasz dnia ani godziny. Tak w ogóle jeśli pracujesz poważnie na tym sofcie to zmień sobie grafikę i będzie po krzyku. I najlepiej zostać na GF. Żeby być przygotowanym na kolejnego maxa.
Napisano 24 Sierpień 201212 l Autor No dobra, mam juz GF 550 gtx i jest to samo. Jakieś pomysły ? Ktoś w ogóle pracował już na tym maxie 2013 ? Mój wkr'f na firmę "A" sięga zenitu. pozdrowienia
Napisano 24 Sierpień 201212 l Autor No dobra, doszedłem o co kaman. Chodzi o to że nitrous w 2013 czyta mapy w rozmiarach oryginalnych bez skalowania wielkości (jak to pewnie było w 2012) Przestawia się to skryptem czy komendą którą trzeba wkleić w oknie poleceń na dole. Po wklejeniu: "NitrousGraphicsManager.SetTextureSizeLimit 1024 true" Wszystkie większe mapy podczas wyświetlania będzie ucinało do rozdziałki 1024. I to załatwia sprawę. Szkoda tylko straconego czasu i nerwów, jakby nie można było tego zrobić w standardzie jak to było w 2012. p.s. ;) Sprzedam kartę Sapphire Radeon 6770 kilkumiesięczną, na gwarancji. 330 pln + wysyłka
Napisano 24 Sierpień 201212 l Przecież 2013 to taki unowocześniony do bólu soft i z super udogodnieniami :) Siwy po tym jaka polityka jest autodeska to w ogóle o radkach pójdzie zapomnieć :( masz repa za rozwiazanie problemu i podzielenie sie tym ;)
Napisano 24 Sierpień 201212 l Autor W tym przypadku to nie o radka chodziło bo na GF było identycznie. Jako że GF już mam kupione i wstawione to radek pójdzie w odstawkę ale to jest bardzo dobra karta.