osiouek Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 Witam! Mam mały problem. Robię właśnie wizualizację i przy renderach przez podwieszany sufit przebija mi światło, a także pojawia się jakaś czarna kreska. Co można z tym zrobić? P.S. Używam Vray Sun and Sky i chciałbym umieścić jakiś widok za oknami i drzwiami, który będzie się widać w odbiciu w lustrze, które jest na przeciwko wejścia i okien. Jaki jest najlepszy sposób na to? Pozdrawiam! Wojtek
osiouek Napisano 28 Czerwiec 2012 Autor Napisano 28 Czerwiec 2012 Rozwiązałem już ten problem. Wystarczyło zmienić tryb anti-aliasingu i troche światło przestawić. Pozostaje jeszcze tylko pytanie z tym widokiem za oknem. Pomoże ktoś?
legomir Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 HDRI podpięte pod teksture sky albo plane z obrazkiem który odbija sie na lustrze
osiouek Napisano 28 Czerwiec 2012 Autor Napisano 28 Czerwiec 2012 a czy taki plane nie zasloni mi światła wpadającego przez okna z Vray Sun?
legomir Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 Mógłby, zależy pod jakim kątem padało by światło i w jakiej odległości by był, nie pamiętam czy tak można w Vray'u ale możnaby odznaczyć w rendering flags primary visibily i pozostawić visible in reflection można chyba też w ligh linking ustawić, że dla vray sun ten obiekt nie ma żadnego wpływu
Bilay Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 albo podpiąć na plejnie vray light mtl z Twoim wybranym enviro i tak jak napisał legomir pobawić się render statsami tudzież light linking - w 99% przypadków to wystarczy.
Rekomendowane odpowiedzi