Skocz do zawartości

Maya i Vray - przebijające światło i dziwna kreska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Mam mały problem. Robię właśnie wizualizację i przy renderach przez podwieszany sufit przebija mi światło, a także pojawia się jakaś czarna kreska. Co można z tym zrobić?

salon_render_problem.jpeg

P.S. Używam Vray Sun and Sky i chciałbym umieścić jakiś widok za oknami i drzwiami, który będzie się widać w odbiciu w lustrze, które jest na przeciwko wejścia i okien. Jaki jest najlepszy sposób na to?

Pozdrawiam!

Wojtek

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Rozwiązałem już ten problem. Wystarczyło zmienić tryb anti-aliasingu i troche światło przestawić. Pozostaje jeszcze tylko pytanie z tym widokiem za oknem. Pomoże ktoś?

Napisano

Mógłby, zależy pod jakim kątem padało by światło i w jakiej odległości by był, nie pamiętam czy tak można w Vray'u ale możnaby odznaczyć w rendering flags primary visibily i pozostawić visible in reflection można chyba też w ligh linking ustawić, że dla vray sun ten obiekt nie ma żadnego wpływu

Napisano

albo podpiąć na plejnie vray light mtl z Twoim wybranym enviro i tak jak napisał legomir pobawić się render statsami tudzież light linking - w 99% przypadków to wystarczy.