Napisano 2 Lipiec 201212 l Witam, Potrzebuje pomocy, mam projekt gdzie użyto mozaiki szklanej http://cokupic.pl/produkt/DUNIN-Mozaika-szklana-Fat-Cube-03-32x32 i za żadne skarby nie mogę uzyskać takiego efektu - mój tok myślenia doprowadził do stworzenia 5000 małych boxów na którą nałożyłem texturkę szkła z reflectem różnokolorowym jednakże efekt jest taki,że na każdym boxie światło rozprasza się tak samo nie tworząc różnorodnej textury - dla zainteresowanych tematem mogę podesłać rendera na maila Pozdrawiam
Napisano 2 Lipiec 201212 l Witaj, realnie rzecz biorąc to faktycznie są to osobne boxy. Co do odbić to zobacz na zdjęciu, że nie są one identyczne. W praktyce najlepiej byłoby Ci stworzyć kilkanaście/dziesiąt takich boxów i na każdego z osobna narzucić troszkę inny modyfikator noise, tak aby każdy odbijałinaczej. Oczywiście to dość "ciężkie" rozwiązanie. Na upartego można to rozwiązać teksturą z odpowiednim bumpem. ;) Sz.
Napisano 2 Lipiec 201212 l Każdy box powinien być troszkę innego kształtu. Nie dużo. Może jakiegoś noisa dodasz im.
Napisano 2 Lipiec 201212 l Autor czyli do każdego boxa wrzucić modifikator noise oj do rana posiedzę.. dzięki wielkie jestem ciekaw efektu
Napisano 2 Lipiec 201212 l zaznacz wszystkie boxy, zgrupuj, nadaj grupie modyfikator noise tylko dobrze ustaw skale noisa (powinna byc bardzo mala) i tyle klikania powinno wystarczyc.