Napisano 4 Lipiec 201212 l Takiego tematu chyba jeszcze nie było, a jak był to pewnie przewijał się w formie chwilowych impulsów które nikły pod ciężarem starości. Otóż czeka mnie wybór studiów - już kiedyś się pytałem o wybór szkoły średniej, jak ktoś pamięta ; ] ( dla przypadkowych - liceum rządzi, przynajmniej w mojej okolicy) A teraz studia, i przypuszczam, że na forum jest wiele ludzi, którzy studiują inne niż grafika czy sztuka kierunki, i liczę na pewne rady. Na oku mam dwie uczelnie: AGH i PW. Na PW najbardziej przypasowały mi wydziały Mechatroniki i MEiL ( Mechaniczny Energetyki i Lotnictwa ). Czy ktoś na nich studiuje? Studiował? Warto? A na AGH w sumie też kierunki takie jak automatyka i robotyka, mechatronika. A wydziały to wydział Inżynierii Mechanicznej i Robotyki albo Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Elektroniki. Może ktoś tu jest/był? Będę bardzo wdzięczny za rady, do jutra do godziny 15:00 mogę jeszcze zmienić deklarację ;]
Napisano 4 Lipiec 201212 l Mam kolegów na mechatronice na AGH. Jeśli wierzyć ich opiniom i moim obserwacjom to ciężki kierunek ale naprawdę warto. Musisz tylko wiedzieć że na pierwszym roku rzeźnia i łatwo wylecieć. Niemniej ci co zostali są zadowoleni. W ogóle studia techniczne rządzą;)