Napisano 3 Marzec 200322 l siema! Może mi ktoś powiedzieć jak sobie radzi jak ma włączonego brazila i przy tym jeszcze jakies odbicia, załamania światła itd.? Są jakieś triki które można wykorzystać do szybszego renderu? Wogóle to biega mi o to... że mam obiekt i mam do niego zastosowane odbicia... i jak sobie zapuszczę render to renderuje bez końca... jest jakaś metoda która może to trochę przyspieszyć? Jakies ustawienia? Moze ktoś zdradzi sekret renderu :D Pozdroofka
Napisano 3 Marzec 200322 l Looknij do mojego review... tam jest część ustawień, niedługo będzie reszta. Cierpliwości - co ja bym dał, żeby dzień miał 48h :-)))
Napisano 4 Marzec 200322 l Jeśli chodzi o szkło to podstawą jest redukcja głębokości pobierania próbek Raytrace. Jest osobna zakładka w opcjach renderingu, poza tym część obiektów można w ogóle pominąć etc.
Napisano 15 Kwiecień 200321 l dla jasnosci mowa tu o Brazil Rejtrejs serwer.. ile ustawisz odbic tyle liczy.. czym wiecej.. tym dluzej,, prosta zaleznosc ogolnie uwazac z ustawieniami brazila.. zaczynac od zera i delikatnie zwiekszac to jest glowna rada w brazilianie latwo przedobrzyc a potem czekac godzinami juz sie o tym 100 razy przekonalem pozdro fotoas