Puni3k Napisano 12 Lipiec 2012 Napisano 12 Lipiec 2012 Jest to mój pierwszy post, więc witam wszystkich, i liczę na waszą pomoc, bo mam pewien problem. Mianowicie chodzi o to, że robiłem sobie wizualizację łazienki, i mam problem z renderem w V-rayu. Chodzi o to że na renderze robi się taka kaszka, a ziarnistość jest ustawiona na bardzo mało 0,001. Załączam screena, na którym widać to najlepiej(płytki i lustro) Pozdrawiam wszystkich, i z góry dzięki za pomoc :)
arev Napisano 12 Lipiec 2012 Napisano 12 Lipiec 2012 Oprócz wartości szumu musisz jeszcze ustawić odpowiednio wysokie parametry samplera, żeby sobie poradził z odszumianiem. Prawdopodobnie wystarczy też podbić sample odbić w materiale płytek. 1
lukasjogabonito Napisano 12 Lipiec 2012 Napisano 12 Lipiec 2012 Tylko jeden material szumi więc podbij sbdv w materiale plytek;) 1
maru Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 i następnym razem proponuję pokazać screena z ustawieniami renderera bo z tego co wiem w vrayu nie ma takiego ustawienia jak "ziarnistość" ;)
lukasjogabonito Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 a Noise threshold to koza zjadła? Kilka parametrów wpływa również pośrednio na szum
maru Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 jeżeli już to noise threshold to próg ziarnistości a zmienianie go nie ma wpływu na ziarnistość glossów jeśli w dmc image samplerze nie zaznaczy się "use dmc sampler thresh."
Rekomendowane odpowiedzi