Napisano 3 Sierpień 200420 l witam, mam pytanie odnosnie modelowania postaci low-poly; jesli chcialbym zrobic jakiegos rycerza, ktory mialby miec zbroje na klacie, to czy moge zrobic zbroje jako osobny przedmiot i pozniej polaczyc ja z postacia glowna za pomoca attach? czy postac musi byc jedna ciagla bryla, czyli czy trzeba zrobic ta zbroje za pomoca odpowiedniego extrudowania polygonow na klacie? akurat robie wikinga i mam ten problem, bo ma miec taka zbroje (tyle ze nie stalowa) i czy nie wiecie ile polygonow/faceow moze miec postac w silnikiu Unreala (konkretnie chodzi o gre Rune oparta na tym enginie)? z gory dzieki za odp PS. sory za takie lamerskie pytanie ale w low poly doswiadczenia nie mam, dotad tykalem tylko highpoly
Napisano 3 Sierpień 200420 l Jeśli chodzi o zbroję to oczywiście, że może być to osobny obiekt. Co do Unreala to nie wiem.
Napisano 3 Sierpień 200420 l http://www.planetquake.com/polycount duzo przydatnych pierdol ;)... lacznie z tutkami do roznych gierek.
Napisano 3 Sierpień 200420 l Rune używało single meshowych skinów o ile pamiętam, za to korzystało z progresywnego LOD-a wiec chyba nie miało sztywnego limitu poligonów. Mountowanie wszelkiego rodzaju wyposażenia to kwestia enginu- w każdym wygląda trochę inaczej i chyba rada Darkelfa będzie najlepsza- znajdź w sieci specyfikację Rune i do dzieła.
Napisano 3 Sierpień 200420 l Autor RK - single meshowe skiny, czyli takie ktore sa jedna bryla? czy po prostu sa polaczone? zaczalem juz modelowac i utknolem, bo nie wiem jak to zrobic aha i jeszcze jedno-jak juz skoncze model to jak zapisac, zaby go mozna bylo eksportowac do edytora Rune? jesli juz byla o tym mowa to sory, nie znalazlem... dzieki za dotychczasowe odp. pzdr mikeb PS. wlasnie otwiera sie strona wczesniej podana i znalezlem temat o Rune!! thx a lot!!
Napisano 3 Sierpień 200420 l Nie chciałbym wprowadzić Cię w błąd- od Rune minęło trochę czasu- ale wydaje mi się że była to jedna bryła typu convex... chociaż czekaj, tam można było urywać ręce i głowy więc chyba niekoniecznie... dupa zbita- wiele Ci nie pomogę, przepraszam.