QbisieQ Napisano 26 Lipiec 2012 Napisano 26 Lipiec 2012 Chciałem stworzyć sobie skrypt do zmiany skórki/motywu na stronie i dla testu napisałem prosty skrypt w sekcji head. Niestety funkcja odpowiedzialna za wczytanie odpowiedniego arkusza css w ogóle się nie wykonuje. Nie wiem co jest źle, skrypt w head wygląda tak: <br /> <br /> <br /> function setTheme (theme = "")<br /> {<br /> if(theme == "red")<br /> document.write('<link rel="stylesheet" href="'+theme+'.css" type="text/css">');<br /> else if(theme == "green")<br /> document.write('<link rel="stylesheet" href="'+theme+'.css" type="text/css">');<br /> else<br /> document.write('<link rel="stylesheet" href="green.css" type="text/css">');<br /> }<br /> <br /> setTheme("");<br /> <br />
olaf Napisano 26 Lipiec 2012 Napisano 26 Lipiec 2012 możesz sobie wyalertować theme. osobiście nie zmieniałem linków do cssa więc nie wiem czy przypadkiem nie trzeba przeładować danych albo zrobić zamianki typu outerHTML by się wykonało.
kots Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 Witaj QbisieQ, Miałeś błędzik w deklaracji zmiennej w funkcji. Teraz jest dobrze: <br /> <br /> <br /> function setTheme (theme)<br /> {<br /> if(theme == "red")<br /> document.write('<link rel="stylesheet" href="'+theme+'.css" type="text/css">');<br /> else if(theme == "green")<br /> document.write('<link rel="stylesheet" href="'+theme+'.css" type="text/css">');<br /> else<br /> document.write('<link rel="stylesheet" href="green.css" type="text/css">');<br /> }<br /> <br /> setTheme("");<br /> <br /> Dodatkow sugeruję nie używać "==", a "===". "Podwójne porównanie" jest bardziej podatne na błędy: http://www.impressivewebs.com/why-use-triple-equals-javascipt/. function setTheme (theme) { if(theme === "red") document.write(''); else if(theme === "green") document.write(''); else document.write(''); } setTheme(""); Pozdrawiam, Artur
piotrek Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 Do zmiany stylów może lepiej tak zrobić (nie testowałem, stąd nie wiem, czy wszędzie działa): http://www.inetsolution.com/turnleft/post/CSS-Style-Switcher-A-quick-and-dirty-how-to.aspx
Rekomendowane odpowiedzi