joe20 Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 Witam, chciałbym uzyskać efekt rozlanej wody na płaskiej powierzchni, ot dokładnie jak na obrazku: Nawiasem mówiąc, ja także wykonuję scene z motywem topniejącego lodu. Pracuję w 3ds maxie 2009, ale mam możliwość wykorzystania także wersji 2012. Renderuję vrayem. Nigdy nie wykonywałem takich kropli wody stąd moje pytanie, czy max standardowo zawiera narzedzia które pomogą mi to stworzyć? Czy potrzebuję jakiejs wtyczki? Powiem szczerze że pracowałem troszke w programie realflow więc jedyny sposób jaki przychodzi mi do głowy to stworzyć jakiś gotowy układ z zadowalającymi parametrami rozprysnąć wodę i zaimportować mesha do maxa. Jednakże zdaje sobię sprawę że to tak jakby jechać z Opola do Wrocławia przez Berlin, do tego z małą możliwością kontroli nad otrzymanym efektem. Dlatego będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc, najlepiej z użyciem samego maxa. Pozdrawiam!
legomir Napisano 27 Lipiec 2012 Napisano 27 Lipiec 2012 plane/sphere potem soft selection i ffd kształtowanie kropel i odpowiedni shader :P Ale można i RF 1
joe20 Napisano 27 Lipiec 2012 Autor Napisano 27 Lipiec 2012 Rzeczywiście, to takie proste. :D Dziękuję za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi