elemeledutky Napisano 1 Wrzesień 2012 Napisano 1 Wrzesień 2012 Renderując prostą bryłkę, vray nie generuje mi części edgów (w tym przypadku chodzi o kalenice, i ogólną krzywiznę dachu). Chciałbym uzyskać kontur w tych miejscach w których widoczne są edge w viewporcie. Próbowałem zmieniać tresholdy w ustawieniach toona, ale nie pomogło. Poniżej screeny opisanej sytuacji: [ATTACH=CONFIG]87330[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]87331[/ATTACH]
shadowsexpe Napisano 1 Wrzesień 2012 Napisano 1 Wrzesień 2012 Dopóki nie przytniesz trochę światła to nie będzie widać czy on ci te linie rysuje czy tylko światło prześwietla je ;)
elemeledutky Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Napisano 1 Wrzesień 2012 Zmieniłem światło na inne, zmniejszając przy okazji jego natężenie. Niestety nadal brakuje krawędzi..
elemeledutky Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Napisano 1 Wrzesień 2012 hihi, zadziałało! dzięki Porti. Nie wiem dlaczego miałem przypisane do polygonów różne grupy wygładzania (od 1 do 7).. Po ich zmianie, wszystko jest jak trzeba :)
Rekomendowane odpowiedzi