Krzyk Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 W ten weekend skończyłem w końcu serię wizualizacji dla producenta wyposażenia do łazienek - w szereg których wchodzą m.in. umywalki, baterie, panele natryskowe i kabiny prysznicowe w różnych wersjach kolorystycznych. Wybaczcie ilość załączników. Mniej gadania, więcej pokazywania! Wszystko poniżej. Panele natryskowe: Umywalki i baterie: Kabiny prysznicowe: Reszta kabin tutaj: No i na koniec chmara detali:
mirach Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 ok, dużo oglądania, mało gadania: podoba mi sie :)
thecrev Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 Świetnie szczególnie podobają mi się kabiny prysznicowe.
marcinW Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 pozazdroszczę zlecenia :D łazienki sprzedaję od dawna. nic by mnie tak nie ucieszyło jak zlecenie wizek na łazienki hehe :) Twoje są bardzo konkretne. najbardziej podoba mi się ta ściana i blat z betonu. porządna robota
Krzyk Napisano 9 Wrzesień 2012 Autor Napisano 9 Wrzesień 2012 @mirach: czyli zupełnie odwrotnie niż na bazarze tureckim ;) @thecrev: Dzięki! Mi osobiście także bardziej przypadają do gustu niż reszta. @marcin@: A wiesz, że się cieszyłem jak je dostałem ? ;) Szczególnie dużo łazienek robiłem do tej pory, a przy tym klient jeszcze dał wolną rekę odnośnie design'u wnętrza - co mnie ucieszyło. Glad you like it - szczególnie ściana z blatem podwieszanym, gdzie nie chcę sobie nawet wyobrażać zbrojenia, by to utrzymać... ;)
Orangegraphics Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 bardzo ładnie i czyściutko wyszło, jaki rendertime do jakiej rozdzielczości mniej więcej?
marcinW Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 (edytowane) @Krzyk: więc całość to Twój pomysł z zastosowaniem produktów producenta? tym bardziej szacun. ja bym musiał projektanta sobie zatrudniać ;] EDIT: mi tylko szkoda, że te tych kabin nie robią w chromie, tylko jakiś taki... srebrny połysk? Edytowane 9 Wrzesień 2012 przez marcinW
plasti Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 ogromna roznica jakosci pomiedzy kabinami a reszta, kabiny urywaja leb, a reszta srednia
szczawik Napisano 11 Wrzesień 2012 Napisano 11 Wrzesień 2012 super prace, te ostatnie rendery przysznicow najlepsze!
Krzyk Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Napisano 11 Wrzesień 2012 @Xizor: To był renderowane na stacjonarnym (zwykłem renderować na laptopie, jednak nie w podobnych przypadkach) i czas był około 2-4h (zależy od której wizualizacji) do rozdzielczości 1600-2000px (też zależnie od wizualizacji). @marcinW: Tak, miałem przywilej zaprojektowania wnętrz do produktów. Dziękuję za uznanie, ale to za sprawą spokrewnionego zawodu (architekt). :) Jeśli chodzi o wykończenie to szczerze tam jest chyba nawet chrom, jednak dla potrzeb wizualizacji chrom był... hmmm zbyt agresywny i mało marketingowy? Wolałem efekt wyłagodzonej "stali", ale tylko dla potrzeb efektu wizualizacji :) @plasti: doceniam szczerość i coś rzeczywiście w tym jest. Fakt, że kabiny są stonowane, a reszta na zasadzie "make eyes pop" czyli żywsze kolory :) może to przez to ... @szczawik: Cieszę się, że ktoś w końcu wybronił prysznice nad kabinami :D :) thanks. Dodałbym jeszcze tylko od siebie, że jedną z większych zabaw i radoch miałem nie przy wykonywaniu modeli, ale przy tworzeniu tekstur. Cheers!
Rekomendowane odpowiedzi