Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

to mój pierwszy post na tym forum, proszę więc o wyrozumiałość. Od jakiegoś czasu bawię się różnymi opcjami VRaya w celu wypracowania sobie najlepszych ustawień pod swoje wymagania. Niestety, różnie to wychodzi - aktualny render wygląda tak.

Różnymi metodami próbowałem uzyskać efekt, który byłby dla mnie najlepszy - efekt widoczny tutaj. Niestety, nie udało mi się.

Mój render tworzy się w 4-5 minut przy obiektach do 100k trójkątów, a render użytkownika tego forum który pokazałem wyżej nie dość, że stworzył się w krótszym czasie, to na dodatek wygląda o niebo lepiej. Próbowałem używać źródeł światła z zakładki VRay w 3DSie, jednakże po godzinie oczekiwania na efekt końcowy dałem sobie spokój. Zapewniam, że konfiguracja komputera jest dość dobra (GTS250, Pentium G860@3GHz), błąd więc leży w ustawieniach.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, w jaki sposób względem domyślnych ustawień VRaya dojść do efektu zaprezentowanego powyżej?

Pozdrawiam serdecznie.

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Wpisz w google "clay render + vray" a potem "ambient occlusion + vray". Powinieneś znaleźć potrzebne materiały. Na tym forum znajdziesz też doskonałe tutoriale do mentala autorstwa SWSRC.