Napisano 23 Wrzesień 201212 l Hej wszystkim! Jest to mój pierwszy post jak i temat na forum, a postanowiłem zacząć od zestawów, gdyż... Baking, czy rendering na procesorze T6600 oraz zerowe możliwości korzystania z CUDA na karcie GT220 nie są czymś, co mnie specjalnie cieszy (Tak to laptop!) Dlatego właśnie postanowiłem poprosić was o pomoc. Moja wiedza w zakresie podzespołów PC nie jest wystarczająca. Przekopałem internet w poszukiwaniu "odpowiedzi", ale na większości forów ludzie zwyczajnie kłócą się między sobą o to, co jest lepsze. Komputer ma służyć głównie do animacji 3D, korzystam z aplikacji Blender, więc Cycles również wchodzi w grę. - Skrzynia składana od zera do 4000zł - bez SSD, nie interesuje mnie system odpalony w 5 sekund - nagrywarka DVD nie musi być cudem - procesor i karta, preferuję Intel i GeForce - płyta główna, z tego co wyczytałem także tutaj, na forum im mocniejsza tym lepsza - dysk nie musi posiadać nie wiadomo ile pamięci, ważne, by był sprawny i szybki - zasilacz, obudowę i resztę zaproponujecie Fajnie, gdyby już gotowy zestaw można było skompletować w jednym sklepie z włączonym montażem, nie nigdy nie składałem komputera. To dodatkowa, chociaż niekonieczna opcja, najwyżej nauczę się czegoś nowego :p Zostaje 1000zł, tutaj oczywiście Windows 7 Home premium, z tego co patrzyłem waha się w granicach 400zł~ więc prosiłbym was, jako lepiej obeznanych w temacie zaproponowanie monitora w pułapie tych 600zł~. Nie jestem entuzjastą olbrzymów, do przekątnej 21,5 cala powinno wystarczyć, może być mniej. Przeczytałem również temat Floriana poniżej, ale tam wychodzą jakieś dziwne kalkulacje i zostaje paręset złotych do tej magicznej liczby 4000. Pozdrawiam i dzięki za udzieloną pomoc, myślę, że dacie radę ;).