blinq Napisano 24 Wrzesień 2012 Napisano 24 Wrzesień 2012 Jeden z ciekawszych (i mój ulubiony) pisarz zaangażował się w stworzenie gry komputerowej. Twórcy chcą zrewolucjonizować sposób walki na miecze w elektronicznej rozrywce. Więcej informacji: http://www.theverge.com/2012/6/10/3076307/neal-stephenson-clang-sword-fighting-game
Baggins Napisano 24 Wrzesień 2012 Napisano 24 Wrzesień 2012 Dzięki za linka. Dzisiaj do śniadania skończyłem właśnie REAMDE - więc odbieram tego niusa w niezłym kontekście. t.
blinq Napisano 24 Wrzesień 2012 Autor Napisano 24 Wrzesień 2012 Ach... Reamde ciut rozczarowuje niestety... I trochę szkoda, że Neal zamiast zabrać się za kolejną książkę zabrał się za inną branżę. Chyba, że ta gra się przerodzi w rasowego erpega do którego historię napisze Stephenson - to by było niezłe ;)
Baggins Napisano 24 Wrzesień 2012 Napisano 24 Wrzesień 2012 Dla mnie po początkowym lekkim rozczarowaniu REAMDE jednak bardzo się podobało. Wystarczyło, że zacząłem to traktować jako luzacki odmóżdżacz do czytania po pracy, takiego hamburgera literackiego - i w tej formie to dawno mi nic tak dobrze nie weszło. Dobrze się bawiłem w każdym razie. t.
blinq Napisano 24 Wrzesień 2012 Autor Napisano 24 Wrzesień 2012 No książka broń boże nie jest zła. I czyta się świetnie. Tylko wiem, że Stephensona stac na więcej ;) Szkoda na przykład, że wątek T'Rainu i farmingu złota nie został bardziej rozwinięty... A skończyło się na ganianiu ze spluwami po lesie... Facet sobie strasznie wysoko ustawił poprzeczkę Peanatemą i Cyklem Barokowym.
Rekomendowane odpowiedzi