Napisano 24 Wrzesień 201212 l Jeden z ciekawszych (i mój ulubiony) pisarz zaangażował się w stworzenie gry komputerowej. Twórcy chcą zrewolucjonizować sposób walki na miecze w elektronicznej rozrywce. Więcej informacji: http://www.theverge.com/2012/6/10/3076307/neal-stephenson-clang-sword-fighting-game
Napisano 24 Wrzesień 201212 l Dzięki za linka. Dzisiaj do śniadania skończyłem właśnie REAMDE - więc odbieram tego niusa w niezłym kontekście. t.
Napisano 24 Wrzesień 201212 l Autor Ach... Reamde ciut rozczarowuje niestety... I trochę szkoda, że Neal zamiast zabrać się za kolejną książkę zabrał się za inną branżę. Chyba, że ta gra się przerodzi w rasowego erpega do którego historię napisze Stephenson - to by było niezłe ;)
Napisano 24 Wrzesień 201212 l Dla mnie po początkowym lekkim rozczarowaniu REAMDE jednak bardzo się podobało. Wystarczyło, że zacząłem to traktować jako luzacki odmóżdżacz do czytania po pracy, takiego hamburgera literackiego - i w tej formie to dawno mi nic tak dobrze nie weszło. Dobrze się bawiłem w każdym razie. t.
Napisano 24 Wrzesień 201212 l Autor No książka broń boże nie jest zła. I czyta się świetnie. Tylko wiem, że Stephensona stac na więcej ;) Szkoda na przykład, że wątek T'Rainu i farmingu złota nie został bardziej rozwinięty... A skończyło się na ganianiu ze spluwami po lesie... Facet sobie strasznie wysoko ustawił poprzeczkę Peanatemą i Cyklem Barokowym.