Ania Napisano 29 Wrzesień 2012 Napisano 29 Wrzesień 2012 Chcę wsadzić 3 takie same zwierzątka z kośćmi do jednej sceny. Linkuję jako grupy, z armatury robię proxy. Dla jednego zwierzątka działa to dobrze, da się animować, ale te dwa inne przejmują animację od tego pierwszego, nie da się ich animować osobno. Jest to znana limitacja, pisano o tym na przykład tu, więc bug report nic nie pomoże. http://projects.blender.org/tracker/?func=detail&atid=498&aid=29112&group_id=9 Czy ktoś zna jakiś sprawdzony workaround? Będę jeszcze zmieniać pewne detale w objekcie, więc appendowanie raczej odpada.
Papa Pio Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 Hmmm... Ja moje jabłka własnie appendowałem... w prawdzie nie pamiętam czy zapisywałem je przedtem osobno (każdego inaczej), ale chyba nie...
Ania Napisano 1 Październik 2012 Autor Napisano 1 Październik 2012 Problem z appendowaniem jest jak dojdą jakieś zmiany do modeli. Na razie pomagam sobie zapisując plik źródłowy pod trzema nazwami, jakoś działa. Ale bestie z tych jabłek...
Rekomendowane odpowiedzi