mayamak Napisano 18 Październik 2012 Share Napisano 18 Październik 2012 Da się może wyłączyć w 3ds Maxie zmianę rodzaju selekcji? Mam w nawyku częste wciskanie klawisza "Q" podczas pracy, zaczyna mnie to irytować kiedy ciągle muszę wracać do selekcji prostokątnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 18 Październik 2012 Share Napisano 18 Październik 2012 Da się, ustaw sobie w skrótach Select Object - Q, a Smart Select - np. CTRL+G. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 18 Październik 2012 Share Napisano 18 Październik 2012 Cześć. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - chcesz po prostu wyłączyć skrót klawiszowy do zmiany rodzaju selekcji? Jeżeli tak, to wejdź sobie tak: Customize -> Customize User Interface. Tam w pierwszej zakładce zostaw "Keyboard", Group zostaw "Main UI", ale w Category zaznacz "Selection". Tam na samym dole masz "Smart Select". Zaznacz to i z prawej strony podświetli Ci się przycisk "Remove". Klik i już nie ma! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi