Napisano 8 Listopad 201212 l Hej Dostalem zapytanie z rodzaju "potrzebne na wczoraj". Niesety toche nie z mojej dziedziny, wiec potrzebuje pomocy skryptowca. Wyglada to tak: mam dane w akruszu excela (podejzewam ze nie problem wyexportowac to do txt). Jest tam ponad 200 Nodów, kazdy ma przypisane 4 wartosci: wielkosc oraz koordynaty XYZ. Co potrzebuje zrobic: - stworzyc sfery o podanej wielkosci w miejscach podanych przez koordynaty - stworzyc linie idące pomiedzy tymi punktami Jak widac robienie tego recznie zajelo by tak z dwa tygodnie. Sam wlasnie sie biore za przegrzebywanie Script Spota, ale bede wdzieczny za wszelkie wskazowki, skrytpy i inne konstrutkywne uwagi. pozdrawiam mirach
Napisano 9 Listopad 201212 l Autor Hej, dzieki za odzew. Po dniu prob klient zmienil zdanie. Teraz juz im nie zalezy na tym arkuszu kalkulacyjnym. Teraz punkty maja byc rozrzucone losowo a pomiedzy nimi maja powstac linie. Udalo mi sie znalesc taki wątek: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=1054322 mam nadzieje ze wyciagne z niego co mi potrzeba, jak nie to bede pisal o dalsza pomoc. pozdrawiam