mercedesslr Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 (edytowane) Hej, pierwszy raz zakładam wip-a bo jestem ciekaw opinii i tego co myślicie że powinienem poprawić... głównie opieram się o średni render i dużo PSa... chciał bym osiągnąć efekt spokojnej wizki "z klasą" windę musiałem zmienić bo zmienił się jej projekt od ostatniego renderu.. tak wiec wrzucam po kolei 1. czysty render 2. AO 3. stara wizka 4. nowa obecna wizka (spokojna kolorystyka) 1. czysty render 2. AO 3. stara wizka 4. nowa + widoki które beda mniejsze na planszy i nie chcę już ich poprawiać... (ale szybkie zmiany też wchodzą w grę :) Edytowane 11 Listopad 2012 przez mercedesslr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 super ilustracje, dzięki takim pracom widać jaka moc drzemie w postprodukcji :) zdradzisz jak robisz te efekty świateł samochodowych (te kolorowe linie), zawsze miałem z tym problem :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 chciałbym zeby moje rendery na magisterce za tok były na podobnym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 11 Listopad 2012 Autor Share Napisano 11 Listopad 2012 u mnie na razie inżynierek.... indian: co do świateł to też robie to trochę łopatologinie... 1. biore zdjecie z neta np http://image.yaymicro.com/rz_1210x1210/0/835/night-highway---long-exposure---car-light-lines-835604.jpg 2. wycinam sobie jakąś linie i transformuje do kształtu linii jakiej potrzebuje 3. daję ją na warstwę SCREEN 4. kopiuje warstwę spód tez na screen i daje poświatę po przez "rozmazanie polowe warstwy" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 hej. gdybym miał się doczepić do czegoś to w 4 wizce ludzie trochę odstają, nie łapią światła i nie rzucają cieni zwłaszcza na skarpie. I czasem mam wrażenie że jest natłok detali i jakby za dużo się dzieje. Ale ogólnie bardzo fajne, chciałbym umieć zrobić takiego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 Moim zdaniem zbyt jarmarcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 11 Listopad 2012 Autor Share Napisano 11 Listopad 2012 ale mówisz o wizce głównej "zimowej" czy o reszcie? co byś zmienił? kololorystykę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 1. Wyrzuciłbym kolorowe drzewa i smugę bo odciągają uwagę od budynku. 2. Niepotrzebne przepalenie na niebie. 3. Ludzie bardzo odstają, zwłaszcza dzieciaki i pomarańczowy kapturek. Poza tym razi mnie też ta lampa po prawej stronie. 4,5. Zbyt wyostrzeni ludzie w stosunku do otoczenia i wiele niepotrzebnych przepaleń. W niektórych miejscach szwankuje podział na plany. To tak na szybko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porti Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 fatalne drzewka na czwartej od dołu. przeskalowały ci się troszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAlGER Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 innym sposobem, może być zastosowanie w PS efektu tak zwanego light stroke, nie będę opisywał, bo sporo tego można w necie znaleźć :) u mnie na razie inżynierek.... indian: co do świateł to też robie to trochę łopatologinie... 1. biore zdjecie z neta np http://image.yaymicro.com/rz_1210x1210/0/835/night-highway---long-exposure---car-light-lines-835604.jpg 2. wycinam sobie jakąś linie i transformuje do kształtu linii jakiej potrzebuje 3. daję ją na warstwę SCREEN 4. kopiuje warstwę spód tez na screen i daje poświatę po przez "rozmazanie polowe warstwy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 13 Listopad 2012 Autor Share Napisano 13 Listopad 2012 dzięki za odpowiedzi! popracuję nad tym wszystkim.. o ile bedzie jeszcze trochę czasu.... a takie pytanie co poprawić w wizce zimowej aby było bardziej realistycznie? stolarkę? na tej mi najbardziej zależy dla osiągnięcia efektu i odciągnięcia uwagi od pozostałych widoków :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mimar Napisano 13 Listopad 2012 Share Napisano 13 Listopad 2012 Dla mnie drzewa mało zimowe, zbyt kontrastuja z cała reszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi