Napisano 19 Listopad 201212 l Witam przez ostatni czas robiłem model postaci trzecioplanowej do portfolio, która mogłaby być w RPG-u. Model składa się z 7352 trisów, trzech textur 2048x2048 diffuse, specular, normal, oraz 1024x1024 diffuse na włosy. Model robiony w błenderze textury w gimpie Render z UDK
Napisano 20 Listopad 201212 l Jakby wszystkie córki rybaków tak wygladały, to by nikt łowić nie chciał i by z głodu powyzdychali ;-) Imo jak na npca który się krząta w tle, to dośc spora teksa i trisów liczba, ale czego my LODami nie robilismy. Nie widać niestety ostrości tekstury na screenach z 2k - nie masz jakiegoś filtrowania/blura właczonego do screenów? (albo to mi juz na oczy pada, nie przejmuj się :P)
Napisano 21 Listopad 201212 l Autor Nie widać niestety ostrości tekstury na screenach z 2k - nie masz jakiegoś filtrowania/blura właczonego do screenów? (albo to mi juz na oczy pada, nie przejmuj się :P) Tak, użyłem anti aliasing FXAA3 w post proces chain w UDK.
Napisano 21 Listopad 201212 l no na dzisiejsze czasy i mozliwosci to wow to to na pewno nie jest, ale bardzo fajnei wyglada
Napisano 23 Listopad 201212 l No twarz z boku tak troche powykrzywiana, troche mozna by ja poprawic :) ale za to textura mysle że ok. Dłonie jeszcze trochę lepsiejsze by się przydały. Pozdro!