atheg Napisano 20 Listopad 2012 Napisano 20 Listopad 2012 (edytowane) Rany, nie było mnie tu tak dawno, że aż na wejściu dostałem nakaz zmiany hasła :) Zakładam wątek w nadziei zgłoszenia pracy do aktualnego CHC. Potraktuję go jak motywację. Edit: Już ledwo na oczy widzący, przekonany, że do dziś do północy trzeba skończyć chciałem desperacko wrzucać to co poniżej ale skoro przesuniety termin do 2 to może jeszcze przez weekend cos sie uda zmienic. Macie jakies sugestie. Kazda opinia bedzie bardzo pomocna. Link do duzego obrazka: http://i291.photobucket.com/albums/ll311/atheg/spookyvalleyfinal.jpg I miniaturka: Pozdtowionka Edytowane 30 Listopad 2012 przez atheg
Urbanboogie Napisano 20 Listopad 2012 Napisano 20 Listopad 2012 Oł je! Kibicuję! :D Miło Cię znowu widzieć
atheg Napisano 21 Listopad 2012 Autor Napisano 21 Listopad 2012 Oł je! Kibicuję! :D Miło Cię znowu widzieć Synek mi się urodził jakiś czas temu to i czasu na rysowanie się zrobiło mniej :) Wrzucam garść szkiców kompozycyjnych. Pomysl mam ograny, bo straszny dom na końcu wąwozu :) Ale, że jeszcze takiego rysunku nie robiłem to atakuję.
ranholtzer Napisano 21 Listopad 2012 Napisano 21 Listopad 2012 Atheg aż dziw, że ciebie tutaj tak długo nie było wyglądasz na starego wyjadacza, naprawdę zapowiada się dobrze.
Urbanboogie Napisano 21 Listopad 2012 Napisano 21 Listopad 2012 Synek mi się urodził jakiś czas temu to i czasu na rysowanie się zrobiło mniej :) Gratulacje! :) Wiem w czym rzecz, bo mnie niedawno same "czynności wstępne" (tj. ożenienie się) powstrzymały od rysowania na dobrych kilka miesięcy ;) Spoko kompozycja i nastrój się wyłaniają na etapie tego kolorowego szkicu; zastanawia mnie jak zagospodarujesz obszar obrazka pomiędzy domem a postacią. Może jakąś opcją byłoby przesunięcie postaci do przodu i zagranie dłuugim klimatycznym cieniem? :) Chociaż nie wiem czy by to nie rozregulowało Twojego zamysłu, bo w tym momencie ten widoczny dystans miedzy nimi jest fajny - może warto by było zrobić jeszcze kilka przymiarek z różnymi ujęciami postaci, np. posługując się terminologią filmową, w planie amerykańskim, albo od kolan do ramion, żeby było tajemniczooo :) Z niecierpliwością czekam jak się będzie ten obrazek rozwijał!
miriam Napisano 22 Listopad 2012 Napisano 22 Listopad 2012 nono :), dajesz pan dajesz za dużo wolnej przestrzeni, postać gdzieś tam ginie ...
atheg Napisano 22 Listopad 2012 Autor Napisano 22 Listopad 2012 Hej, ranholtzer: tym starym wyjadaczem to mnie zmusiłeś do doskoczenia do wysokiej poprzeczki :) Miłe słowa, ale miewałem lepsze i gorsze momenty :) Będę się starał. Urbanboohie: namówiłeś mnie miriam: biorę pod uwagę Twoją uwagę :) Dzięki!
Soulinka12 Napisano 22 Listopad 2012 Napisano 22 Listopad 2012 Wow :D zapowiada się megastyczna praca :) No i gratulacje :) niedługo czasu zrobi się więcej jak syn podrośnie ;) a może nawet jakieś wspólne rysowanie sie zdarzy ...
Swiezy Napisano 24 Listopad 2012 Napisano 24 Listopad 2012 Ciekawie się tutaj dzieje, fajna kompozycja. ;) tylko coś czuje jakby focal point w historii został przytłoczony przez otoczenie (o ile dobrze rozumiem że jest nim cel ścieżki - domek). Pozdrawiam
karola-j Napisano 24 Listopad 2012 Napisano 24 Listopad 2012 Jestem za (od góry) trzecim lub czwartym rozwiązaniem. Uważam, że centralny punkt nie jest niczym przytłoczony ;) Dobra kompozycja.
atheg Napisano 26 Listopad 2012 Autor Napisano 26 Listopad 2012 Szybki update, trochę eksperymentu z kolorem i postacią.
karola-j Napisano 1 Grudzień 2012 Napisano 1 Grudzień 2012 Płaszcz postaci w porównaniu z resztą ilustracji wydaje się płaski. Reszta moim zdaniem jest gites, nie ruszaj jej : )
Rekomendowane odpowiedzi