Zernat Napisano 25 Listopad 2012 Napisano 25 Listopad 2012 Witam. Mam do was takie pytanko, jak polecacie się uczyć ZBrush'a ? Video tutoriale + jakieś samodzielne dzierganie pomiędzy ? Czy może po prostu bez przerwy bawić się samemu aż dojdziemy do wprawy ? A jeśli tutoriale to skąd ? Youtube ? ZClassroom ? Jakieś płatne ? Czy może wszystko po trochu ? No i jeśli tutoriale, to takie gdzie opisują różne narzędzia czy takie gdzie pokazują jak zrobić dany model ? Jakie zachować proporcje pomiędzy tym wszystkim ? Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam. Mam nadzieje, że ktoś znajdzie chwilę aby mnie nakierować na odpowiednią drogę edukacji :)
Patris Napisano 29 Listopad 2012 Napisano 29 Listopad 2012 Myślę, że sposób nauki zależy od osoby. Niektórzy wolą najpierw tutoriale, a niektórzy wola sami rozgryzać sami metodą prób i błędów. Ja np robiłam tutorial z jakiegoś tematu np.: narzędzia, a później sama próbowałam coś zrobić. Jak poznasz trochę narzędzi możesz spróbować bardziej rozbudowany tutorial taki "making of" (nie polecam na początku bo możesz się pogubić i zniechęcić) Skąd tutki:), zewsząd. Zclassroom, ZbrushCentral, Youtube, Vimeo, Digital Tutors, Zbrushworkshops, Eat3D itd. Jak interesuje mnie jakis temat to wpisuje np.: w you tube i szukam takiego tutka który mi odpowiada. Miłego Zbrush'owania
Rekomendowane odpowiedzi