deemes Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 (edytowane) Witam, mam taki problem iż po odpowiednim ustawieniu HDRi we viewporcie i environment, gdy renderuje okazuje sie ze mapa jest troche niżej niż w podglądzie. Od czego to zależy, co zrobić żeby w renderze mapa był na tej samej wysokości? Max2010Design Vray2.0 Złączam Viewport i render na którym widać jak horyzont zjechał w dół. Z góry dzieki za pomoc. Edytowane 27 Listopad 2012 przez deemes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 A nie możesz rendernąć sobie przezroczystości i dokleić tła w postpro? Po co mnożyć problemy, jeżeli światło się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deemes Napisano 27 Listopad 2012 Autor Share Napisano 27 Listopad 2012 Oczywiście że mogę ale wg mnie po co robić coś w postpro skoro może to być już w surowym renderze, to raz, a dwa, przy takim ujęciu to nie do końca jest takie proste ponieważ kamerę od tła oddziela szkło i są na nim odbicia, nie bardzo widzę maskowanie odbić w szkle żeby pasowały do tła. Chyba dobrze wnioskuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi