klimampp Napisano 3 Grudzień 2012 Napisano 3 Grudzień 2012 Witajcie, przepraszam jeśli problem jest banalny ale jestem totalnym laikiem Chciałam oświetlić scenę używając MAPY HDRI, ściągnęłam jedną darmową, niestety jak chcę ją "wrzucić" do material editora, to komputer jej nie widzi. W czym może być problem? Wyczytałam, że może chodzić o pluginy fbx (takie rozszerzenie ma ściągnięta mapa) ściągnęłam więc pluginy ale nic mi to nie dało. z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam
praetorian Napisano 3 Grudzień 2012 Napisano 3 Grudzień 2012 fbx to format do modeli i animacji, nie do obrazów HDR, więc gdzieś zaszła pomyłka.
klimampp Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Napisano 3 Grudzień 2012 hm.. ściągałam to z materiałów do tutoriala.. ściągnęły mi się dwa pliki: model 3ds max i drugi ten fbx, czy jest możliwość, że przy ściąganiu mapa hdr się "zgubiła"? czy po prostu jest pomyłka w załącznikach do tutoriala?
Pawlito Napisano 3 Grudzień 2012 Napisano 3 Grudzień 2012 Pliki obrazów nie zapisują się do pliku sceny, są oddzielnie. Z tego względu musisz sobie zorganizować dodatkowo mapkę hdr.
klimampp Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Napisano 3 Grudzień 2012 rozumiem, że nie zapisują się do pliku sceny, ale mapa miała być osobno w załączniku. Ale skoro jej nie ma, biorę się za organizowanie innej mapki. Dziękuję bardzo za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi