muszek92 Napisano 6 Grudzień 2012 Share Napisano 6 Grudzień 2012 Witam! Pilne pytanko, muszę zrobić model ronda falute.. Jest to podstawka taka do pieniążków, z wgłębionym środkiem, problem leży tu że całość ma być wykonana z czarnego plastiku, wysoki połysk, a logo na środku ma świecić, emitować światło. Próbowałem na płaszczyznę środkową wrzucić logo (shape mergem) lecz max nie wytrzymywał. Drugim rozwiązaniem, ktore próbowałem to Vrayblend Material. Lecz nie mogę sobie poradzić z poprawnym ustawieniem. Załączam screnny jak to mniej więcej wychodzi, i prosił bym o podpowiedzi. Tak wychodzi przy wykorzystaniu Vray Blend Material, problem w tym ze tam gdzie jest pusta przestrzeń, ma być też czarny materiał. Ma wyjśc tak tylko logo ma świecić! Tak miałem ustawiony VrayBlend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 pokaż mapę opacity, którą tam wrzucasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi