Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam pewien problem, zrobiłem sobie prostą stronkę we Flashu, tak poza tym znam flasha na tyle tylko ile potrzebowałem w stronce, kodu praktycznie nie znam, no i wg pewnego poradnika wykonałem preloadera do tego MovieClipu, i problem w tym, że nie preloader mi nie działa jak powinien, i jeżeli byłaby taka możliwość to posłał bym ten plik samego preloadera do sprawdzenia, a sama stronka ma adres http://www.republika.pl/poison_portfolio

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wejdz na strone http://www.flashzone.pl/ tazm takie rzeczy robia na lajcie :)

ale sprawdz najpierw czy w kodzie tego preloadera jest nazwa tego movie klipu jesli tak to musi on miec taka nazwe do jakiej sie odnosi kod jest to dosc czesty blad :)

Napisano
  • Autor

nazwa jest dobra bo on mi załaduje stronke tylko nie wyskakuje okienko samego ładowania z paskiem

Napisano

a co do strony to nie rób takich buttonów bo się ludzie z celowaniem męczą

zrób biały kwadrat a na nim tekst i przekonwertuj na buttona :)

Napisano

Nie da sie wykonac preloadera na konkretny MC, mozesz to zrobic na konkretna klatke. Zreszta na jedno wychodzi.

Podaj moze swoj kod to zweryfikujemy co jest nie tak.

Napisano
a co do strony to nie rób takich buttonów bo się ludzie z celowaniem męczą

zrób biały kwadrat a na nim tekst i przekonwertuj na buttona :)

A nie lepiej w klatce hit dać kwadrat o wymiarach napisu?

Napisano

fajna ta stronka... konsekwentna...

chociaż trochę mało prac.. no i można by popracować nad textami... - polskie znaki...)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Co do guzików to macie rację :), ale jak to chwyciłem jak to prosto robić to nie chciało mi się już poprawiać, to jest moja pierwsza stronka, więc do następnych nabrałem już w pewnym stopniu doświadczenia... pozdrawiam