Napisano 19 Grudzień 201212 l Pytanie do was ludziska, jak uważacie - lepiej kupić 32 GB RAMU 1600 czy 16 GB RAMU z wyższym taktowaniem. Dodam, że oprócz pracy (głównie ZBrush na tą chwilę, ew Max i Photoshop) lubię od czasu do czasu w coś pograć :) Do 16 GB za jakiś czas, powiedzmy pół roku może bym doskładał na kolejne 16. Ale czy warto? Pytanie nr 2: jeśli 32 GB to jakie kości polecacie - ja znalazłem takie GeIL 2 GB DDR3-1600 QUAD-Kit Enhance Corsa - cena 619 zł + przesyłka jakieś grosze. Generalnie na RAMach się nie znam więc nie wiem jak sytuacja z GeILami wygląda. Jeśli chodzi o cenę to max 700 zł bym preferował ew coś dopłaty jeśli warto. Pytanie nr 3 takie samo jak 2, jaka firma jeśli z wyższym taktowaniem. Dzięki z góry, No2 [h=1][/h]
Napisano 19 Grudzień 201212 l Z autopsji moge podpowiedziec, by nie zawracac sobie przypadkiem glowy czasem dostepu (CL). Osobiscie kupilem 32GB CL7 i dzialaja tak samo jak CL9:)
Napisano 20 Grudzień 201212 l Taktowanie ram praktucznie nie wplywa na wydajnosc nie wazne czy masz 1333mhz czy 2133. Liczy sie ilosc :)