Gość mihau89 Napisano 23 Grudzień 2012 Share Napisano 23 Grudzień 2012 Witam. 3ds max 2012 x64 Jestem całkowicie początkujący jeżeli chodzi o 3ds max. Uczę się podstaw z videotutorialami, ale mam pewien problem. Mianowicie mam obiekt BOX i chciałbym go przesunąć tylko i wyłącznie po osi np. X. Problem polega na tym, że gdy chce tego dokonać obiekt poruszą się również po osi Z i Y. Oczywiście przed przesunięciem zaznaczam oś X, a ta zostaje podświetlona na żółto. Może ktoś podpowiedzieć jak temu zaradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 23 Grudzień 2012 Share Napisano 23 Grudzień 2012 Cześć. Możliwe że łapiesz za kwadrat, który jest pomiędzy osią y i x. Złap za sam czubeczek, żeby tylko jedna oś się podświetliła, a nie dwie + kwadrat pomiędzy nimi. Dodatkowo jeżeli masz problem, możesz przesuwać za pomocą "suwaczków" na dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mihau89 Napisano 23 Grudzień 2012 Share Napisano 23 Grudzień 2012 (edytowane) Kłopot rozwiązany popełniałem mały błąd przy przesuwaniu :) Dzieki Edytowane 23 Grudzień 2012 przez mihau89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi